1. Anasayfa
  2. Genel Dualar

Nişanda okunacak dua arapça

Nişanda okunacak dua arapça
0

NİŞANDA OKUNACAK ARAPÇA DUA

Nişan merasimlerinde okunabilecek Arapça dua, çiftlerin mutlu, huzurlu ve bereketli bir evlilik hayatı sürmeleri için Allah’tan yardım ve bereket dilemek amacıyla yapılır. İşte bu amaçla okunabilecek bir dua:
Dua
اللّهُمَّ بَارِكْ لَهُمَا وَبَارِكْ عَلَيْهِمَا وَاجْمَعْ بَيْنَهُمَا فِي خَيْرٍ
Anlamı
“Allah’ım, onlara bereket ihsan et, onları bereketli kıl ve onları hayırda birleştir.”
Daha Uzun Bir Dua
اللّهُمَّ اجْعَلْ بَيْنَهُمَا مَوَدَّةً وَرَحْمَةً، وَوَفِّقْهُمَا لِطَاعَتِكَ، وَارْزُقْهُمَا الذُّرِّيَّةَ الصَّالِحَةَ، وَاجْعَلْهُمَا مِنَ السُّعَدَاءِ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ
Anlamı
“Allah’ım, onların arasında sevgi ve merhamet var et, onları Sana itaate muvaffak kıl, onlara salih evlatlar nasip et ve onları dünya ve ahirette mutlu kıl.”
Bu dualar, nişan töreninde yapılacak dua için uygundur ve çiftlerin hayırlı bir evlilik hayatı sürmeleri için Allah’tan yardım istemeyi amaçlar. Nişan merasiminde bu duaları okuyarak, çiftin yeni hayatına bereket, huzur ve mutluluk dilemiş olursunuz.

Kesinlikle, nişan merasimleri için güzel dileklerinizi iletmek adına Arapça dualar oldukça anlamlıdır. Belirttiğiniz dualara ek olarak, nişan törenlerinde sıklıkla okunan ve iyi dilekleri ifade eden başka dualar da mevcuttur:

Nişan Töreni İçin Dualar:

Allahümme bârik lehümâ ve bârik aleyhimâ ve’cma beynehümâ fî hayr: “Allah’ım! Onlara bereket ver, üzerlerine bereket yağdır ve onları hayırda bir araya getir.”
Allahümme elfef beynehümâ kemâ ellefte beyne Âdeme ve Havvâ ve kemâ ellefte beyne Muhammedin ve Hadîceti’l-Kübrâ ve kemâ ellefte beyne Aliyyin ve Fâtımeti’z-Zehrâ: “Allah’ım! Onları Âdem ile Havva, Muhammed ile Hatice, Ali ile Fatma arasında olduğu gibi birbirine ısındır.”
Rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrate a’yunin vec’alnâ lil muttakîne imâmâ: “Ey Rabbimiz! Bize eşlerimizden ve çocuklarımızdan göz aydınlığı ver ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle.”
Rabbenâ âtinâ fid dünyâ haseneten ve fil âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr: “Ey Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik, güzellik ver, ahirette de iyilik, güzellik ver ve bizi cehennem azabından koru.”
Bu dualar, nişanlanan çiftin mutluluğu, huzuru ve Allah’ın bereketine nail olmaları için yapılan samimi temennileri yansıtır. Dilediğiniz duayı seçebilir veya birkaçını bir araya getirerek nişan törenine manevi bir anlam katabilirsiniz.

Unutmayın ki duaların en önemli yanı samimiyetle yapılmasıdır. Bu duaları içtenlikle okuyarak veya dinleyerek nişanlanan çifte en güzel dileklerinizi iletebilirsiniz.

Hadislerde Allah’a sığınma duaları arapça

BENZER KONULAR:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir