1. Anasayfa
  2. Kur'anda Dua

Yasin suresi okunduktan sonra yapılabilecek Arapça dua

Yasin suresi okunduktan sonra yapılabilecek Arapça dua
0

YASİNDEN SONRA OKUNACAK ARAPÇA DUA

Yasin suresi okunduktan sonra yapılabilecek Arapça bir dua şu şekildedir:
Dua
اللّهُمَّ إِنَّا نَسْأَلُكَ بِحَقِّ يَس وَالْقُرْآنِ الْحَكِيمِ، وَبِحَقِّ طه وَالْقُرْآنِ الْعَظِيمِ، يَا مَنْ يُحِلُّ النَّوَائِبَ وَيَا مَنْ يُفَرِّجُ الْكُرَبَ، وَيَا مَنْ يُلَبِّي الْمُنَادِيَ إِذَا نَادَى، وَيَا مَنْ هُوَ فِي مَكَانِهِ، إِلَهَنَا، إِلَهَنَا، أَنْتَ تَعْلَمُ حَاجَتَنَا وَأَنْتَ تَعْلَمُ نِيَّتَنَا، اللّهُمَّ نَوِّرْ قُبُورَ أَحْبَابِنَا، وَاجْعَلْهَا رَوْضَةً مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّةِ، وَاجْعَلْنَا مِنْ عُتَقَائِكَ مِنَ النَّارِ، وَاجْعَلْنَا مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ، يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
Anlamı
“Allah’ım, biz Senden Yasin ve Hikmetli Kur’an’ın hakkı için, Taha ve Yüce Kur’an’ın hakkı için istiyoruz. Ey musibetleri kaldıran, ey sıkıntıları gideren, ey çağrıldığında cevap veren, ey kendi yerinde olan Rabbimiz, Rabbimiz, Sen bizim ihtiyacımızı biliyorsun ve niyetimizi biliyorsun. Allah’ım, sevdiklerimizin kabirlerini nurlandır, onları cennet bahçelerinden bir bahçe eyle. Bizi cehennemden azat edilenlerden eyle ve bizi cennet ehli kıl, ey merhametlilerin en merhametlisi.”
Yasin suresinden sonra bu dua okunarak, hem ölen kişinin ruhu için rahmet ve mağfiret dilenir, hem de yaşayanlar için dünya ve ahiret saadeti istenir. Bu tür dualar, müminlerin manevi bağlılıklarını güçlendirir ve Allah’tan yardım ve bağışlanma dilemek için bir vesile olur.

Yasin suresi okunduktan sonra okunabilecek diğer Arapça dua şu şekildedir:
Dua
اللّهُمَّ اجْعَلْنَا مِمَّنْ يَتْلُونَ كِتَابَكَ وَيَتَدَبَّرُونَ آيَاتِكَ، اللّهُمَّ اجْعَلْنَا مِنْ أَهْلِ الْقُرْآنِ الَّذِينَ هُمْ أَهْلُكَ وَخَاصَّتُكَ، اللّهُمَّ اغْفِرْ لَنَا وَلِوَالِدِينَا وَلِمَنْ لَهُ حَقٌّ عَلَيْنَا، اللّهُمَّ اجْعَلْنَا مِنَ الْمُتَّقِينَ وَاجْعَلْنَا فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ، اللّهُمَّ أَرْحَمْ أَمْوَاتَنَا وَأَمْوَاتَ الْمُسْلِمِينَ، وَاجْعَلْ قُبُورَهُمْ رَوْضَةً مِنْ رِيَاضِ الْجَنَّةِ، اللّهُمَّ اجْعَلْ هَذَا الْقُرْآنَ حُجَّةً لَنَا وَلَا تَجْعَلْهُ حُجَّةً عَلَيْنَا، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.
Anlamı
“Allah’ım, bizi Kitabını okuyan ve ayetlerini düşünenlerden eyle, Allah’ım, bizi Kur’an ehli olan ve Senin özel kulların olanlardan eyle, Allah’ım, bize, anne babamıza ve üzerimizde hakkı olanlara mağfiret eyle, Allah’ım, bizi muttakilerden eyle ve bizi cennet nimetlerinde eyle, Allah’ım, ölülerimize ve Müslümanların ölülerine rahmet eyle, kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle, Allah’ım, bu Kur’an’ı bizim için bir delil eyle, aleyhimize bir delil eyleme, merhametinle ey merhametlilerin en merhametlisi.”
Bu dua, Yasin suresi okunduktan sonra hem okuyan kişinin hem de dinleyenlerin dünya ve ahiret hayatı için Allah’tan bağışlanma, rahmet ve cennet nimetleri dilemek amacıyla yapılır. Ayrıca, ölenler için de Allah’tan mağfiret ve kabirlerinin cennet bahçelerinden bir bahçe olması niyaz edilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

BENZER KONULAR:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir