1. Anasayfa
  2. Namaz Duaları

Şafi mezhebi namaz duaları Arapça

Şafi mezhebi namaz duaları Arapça
0

Şafii Mezhebine Göre Namaz Duaları Arapça ve Türkçe okunuşu

Şafi mezhebine göre Bir namazda okunan farz ve sünnet dualar Arapça Türkçe ve okunuşları aşağıya yazılmıştır.

Fatiha öncesi okulun giriş duası Fatiha suresi tahiyyat Salli barik ve son dua hem Arapça hem Türkçe hem de okunuşu şeklinde yazılmıştır.

VECCEHTU DUASI:

Arapça metni (Harekeli):

وَجَّهْتُ وَجْهي لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَوَاتِ وَالأرْضَ حَنِيفًا، وَما أَنَا مِنَ المُشْرِكِينَ، إنَّ صَلَاتِي وَنُسُكِي، وَمَحْيَايَ وَمَمَاتي لِلَّهِ رَبِّ العَالَمِينَ، لا شَرِيكَ له، وَبِذلكَ أُمِرْتُ وَأَنَا مِنَ المُسْلِمِينَ

Okunuşu:

“Veccehtu vechiye lillezi fetares-semavati vel ardi Hanifen muslimen ve ma ene minel müşrikin. İnne salati ve nusuki ve mahyaye ve memati lillahi rabbil alemin. La şerike leh ve bi zalike ümirtu ve ene minel müslimin.”

Anlamı:

“Yüzümü, gökleri ve yeri yaratan Allah’a çevirdim, O’ndan başkasına ibadet etmeyen bir Hanif olarak. Ben müşriklerden değilim. Şüphesiz ki benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi Allah içindir. Onun ortağı yoktur. Bana bu emrolundu ve ben Müslümanlardanım.”

FATİHA SURESİ:

Arapça Metni:

بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ ١
ٱلۡحَمۡدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلۡعَٰلَمِينَ ٢ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ ٣ مَٰلِكِ يَوۡمِ ٱلدِّينِ ٤ إِيَّاكَ نَعۡبُدُ وَإِيَّاكَ نَسۡتَعِينُ ٥ ٱهۡدِنَا ٱلصِّرَٰطَ ٱلۡمُسۡتَقِيمَ ٦ صِرَٰطَ ٱلَّذِينَ أَنۡعَمۡتَ عَلَيۡهِمۡ غَيۡرِ ٱلۡمَغۡضُوبِ عَلَيۡهِمۡ وَلَا ٱلضَّآلِّينَ ٧

Okunuşu:

“Elhamdu lillahi rabbil alemin. Errahmanirrahim. Maliki yevmiddin. İyyake na’budu ve iyyake neste’in. İhdinas siratal mustakim. Siratallezine en’amte aleyhim ğayril mağdubi aleyhim ve lad dallin.”

Anlamı:

Anlamı: “Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Hamd, Âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. O, Rahmân ve Rahîm’dir. Din gününün mâlikidir. Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet. Gazaba uğramışların ve sapmışların yoluna değil.”

Tahiyyat:

Arapça metni (Harekeli):

التَّحِيَّاتُ المُبارَكاتُ الصَّلَواتُ الطَّيِّباتُ لِلَّهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ أيُّهَا النَّبيُّ وَرَحْمَةُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ، السَّلامُ عَلَيْنا وعلى عِبادِ اللّه الصَّالِحينَ، أشْهَدُ أنْ لا إلهَ إِلاَّ اللَّهُ، وَأشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ‏”

Okunuşu:

“Ettehiyyatü elmuberekatu essalevatü ettayyibatu lillahi. Esselamu aleyke eyyühen nebiyyu ve rahmetullahi ve berekatüh. Esselamu aleyna ve ala ibadillahis salihin. Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeder-rasulullah.”

Anlamı:

“Bütün dualar, ibadetler ve güzel sözler Allah’a mahsustur. Ey Peygamber! Allah’ın selâmı, rahmeti ve bereketi senin üzerine olsun. Selâm bizim ve Allah’ın sâlih kullarının üzerine olsun. Şehâdet ederim ki Allah’tan başka ilâh yoktur ve yine şehâdet ederim ki Muhammed O’nun kulu ve elçisidir.”

SALAVAT:

Salli Barik Arapça:

اللهم صل على محمد وعلى ال محمد كما صليت على ابراهيم وعلى ابراهيم وبارك على محمد وعلى ال محمد كما باركت على ابراهيم وعلى ال ابراهيم في العالمين انك حميد مجيد

“Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed. Kema salleyte ala İbrahime ve ala ali İbrahim ve barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed. Kema barekte ala İbrahime ve ala ali İbrahim. Fil’alemine İnneke hamidün mecid.”

Anlamı:

“Allah’ım! İbrahim’e ve İbrahim’in âline salât ettiğin gibi Muhammed’e ve Muhammed’in âline de salât eyle. Muhakkak ki sen övülmeye lâyıksın ve şereflisin. Allah’ım! İbrahim’e ve İbrahim’in âline bereket verdiğin gibi Muhammed’e ve Muhammed’in âline de bereket ver. Muhakkak ki sen övülmeye lâyıksın ve şereflisin.”

Son Dua

Tahiyyat ve salavat dualarından sonra kişisel dua yapılabilir. Peygamber Efendimizin (s.a.v) tavsiye ettiği bir dua:

Allâhümme innî zalemtü nefsî zulmen kesîra ve lâ yağfiruz zünûbe illâ ente, fağfir lî mağfiraten min indeke verhamnî inneke entel gafûrur rahîm.

Anlamı:

“Allah’ım! Ben nefsime çok zulmettim ve günahları Senden başka bağışlayacak kimse yoktur. Katından bir mağfiret ile beni bağışla ve bana merhamet et. Şüphesiz ki Sen, çok bağışlayansın, çok merhamet edensin.”

Bu dualar, Şafi mezhebinde namaz sırasında okunması gereken temel dualardır.

Namaz dualarının Arapça telaffuzu ve Türkçe anlamları için kaynaklardan yararlanabilirsiniz.
Şafii mezhebine göre namaz kılarken bu duaları ezbere bilmek önemlidir.
Namazın farklı rekatlarında okunan dualar farklılık gösterebilir. Bu konuda daha detaylı bilgi için Şafii mezhebi kaynaklarına başvurabilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar.

BENZER KONULAR:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir